סדנת הבנות

סדנת הבנות של "מכנה משותף" עוסקת בפערים החברתיים הקיימים בין גברים לנשים, כאשר ניתן דגש על תפקידם של סטריאוטיפים מגדריים בהנצחת אי השיוויון. הסדנא ייחודית בכך שהיא מאפיינת חסמים פסיכולוגיים וחברתיים העומדים בפני נשים ונערות, ושואפת לתת כלים ממשיים להתמודדות עם חלקם.

 

בסדנא אנו חושפות את הבנות לסטיסטיקות לפיהן נשים מהוות מיעוט בפוליטיקה, בניהול ובאקדמיה, ואפילו בהוליווד. נתונים אלו מצביעים על העובדה שלמרות שוויון הזכויות המלא בפני החוק להן נשים זכאיות כיום, פערים חברתיים על רקע מגדרי עודם שרירים וקיימים. בנוסף, אנחנו מספרות לבנות על המחקר האקדמי העדכני, שאינו מוצא הסבר ביולוגי למצב, כלומר לא ניתן להסביר את הפערים באמצעות הבדלים קוגנטיביים בין גברים נשים, וכן לעובדה כי המוח האנושי, גם של גברים וגם של נשים, הוא גמיש וניתן לשינוי ועיצוב באמצעות תחומי העניין בהם אנחנו בוחרים/ות להתמיד בהם.

 

באמצעות ניתוח מודרך של סרטונים ופרסומות, אנו מאפיינות יחד עם התלמידות את הסטריאוטיפ ה"נשי" ודנות בהבנייה החברתית. איך נשים מוצגות בפרסומות? האם יש להן חוש טכני? האם באור חיובי או שלילי? איזה השלכות יש לפרסומת מצחיקה, כאשר היא טומנת בחובה גם דימויים שליליים אודות נשים? האם יכול להיות שאנחנו מפנימות תפיסות שליליות על עצמינו כתוצאה מחשיפה בלתי פוסקת למסרים מעין אלו? באיזה אופן התרבות משפיעה על הרצונות הכנים שלנו והבחירות האישיות שאנחנו בוחרות במסלול חיינו?

 

בחלקה האחרון של הסדנא אנחנו מאפיינות חסמים ספציפיים העולים מן הספרות המדעית, ומציעים כלים להתמודד עימם.

 

המדריכות המעבירות את הסדנאות משתפות במהלך הסדנה בחוויות וסיפורים אישיים בהן מצאו עצמן ב"סביבה גברית", התמודדו עם מצבים בהן הן עצמן הרגישו שהן "סותרות את הסטריאוטיפ" או קיבלו החלטות אישיות בצורה שלא תמיד חופפת את הצפייה החברתית שיש מ"נשים".

 

באמצעות שיתוף של חוויות וסיפורים אישיים הן מהוות מודלים נגישים לחיקוי ולהזדהות עבור התלמידות, ומאפשרות להן מרחב בחירה מגוון יותר מאשר זה המצטייר מהסטריאוטיפ ה"נשי".

 

סדנאות מכנה משותף מושתתות על ידע אקדמי רחב בתחומים פסיכולוגיה, מדעי המוח, סוציולוגיה, חינוך ומגדר. תכני הסדנאות מאושרים ע"י משרד החינוך וזכו לשבחים מצד בתי ספר ותלמידים/ות. לפרטי התכנית במאגר התכניות החינוכיות של משרד החינוך יש להכנס לאתר ולחפש את תכנית מספר 955.

 

לפרטים נוספים על הסדנא, צרו עימנו קשר:

    שם (חובה)

    טלפון:

    אימייל: (חובה)

    מיקום: (חובה)

    נושא

    הודעה